دانلود پایان نامه ارشد درمورد قیمت تمام شده

اغلب این فعالیت‌ها نتیجه رضایت‌بخشی در بر نداشت تا اینکه در سال 1798 قناد فرانسوی به نام نیکلاس آپرت که امروزه به نام پدر کنسروسازی معروف است، با ابداع روش مناسبی، مشکل را حل کرد و موفق به دریافت جایزه شد. وی دریافت که اگر مواد غذایی را در داخل قوطی سربسته حرارت بدهد و پس از آن هوا به داخل ظرف نفوذ نکند، زمان ماندگاری غذا به نحو چشمگیری افزایش می‌یابد. (تاریخچه تون ماهی بر گرفته از سایت: www.atuna.com)
با ابداع این روش، مشکل نگهداری طولانی مدت مواد غذایی حل شده بود ولی علت این مساله هنوز نامعلوم بود. گیلوساک، فیزیکدان معروف فرانسوی پس از انجام آزمایش‌های متعدد به این نتیجه رسید که محصولات گیاهی و حیوانی در اثر تماس با اکسیژن هوا در معرض فساد قرار می‌گیرند ولی با قرار دادن این محصولات در داخل قوطی‌های در بسته می‌توان از این امر جلوگیری به عمل آورد. وی در گازهای موجود در داخل کنسروهای تولید شده به وسیله آپرت اکسیژنی نیافت و با بهره گرفتن از این موضوع، از نظریه خود دفاع کرد و چنین نظر داد که آتش مخمر‌ها را عقیم و یا لااقل خنثی می‌کند و وجود این عوامل، طبیعت مواد غذایی حیوانی و گیاهی را تغییر داده و آنها را فاسد می‌کند.(همان منبع)
آپرت نیز با بررسی‌های متعددی که انجام داد به نقش دما در از بین بردن مخمرها اشاره کرد و اظهار داشت که اگر چه عملیات حرارتی نمی‌تواند تمایل محصولات غذایی به فاسد شدن را برای همیشه از بین ببرد ولی می‌تواند تا مدت مدیدی از فسادشان جلوگیری کند. آپرت در سال 1810 نتیجه تحقیقات خود را به صورت کتابی منتشر کرد. به این ترتیب، این صنعت در سایه تلاش‌های خستگی‌ناپذیر آپرت پا به عرصه ظهور گذاشت و اولین کارخانه کنسروسازی به وسیله وی در فرانسه تأسیس شد و از آن زمان به بعد این صنعت پیشرفت‌های مهمی‌را پشت سر گذاشت.(همان منبع) در کشورمان ایران، اولین کارخانه کنسروسازی در سال 1316 به منظور تولید کنسرو تن ماهی در بندرعباس تاسیس شد. www.shilat.com
طبقه بندی محصول
کنسروهاى ماهى تن به سه صورت زیر طبقه بندى و عرضه مى گردند:
1- به صورت گوشت تکه اى در روغن
2- به صورت گوشت خرد شده در روغن
3-به صورت مخلوط گوشت تکه اى و خرد شده در روغن
کنسرو ماهى تن در داخل قوطى هاى فلزى بسته بندى مى شوند .
ماهى پخته شده درون قوطى هایى به گنجایش 80 گرم تا 180 گرم ریخته مى شود و پس از مراحل پرکردن قوطى ها و تخلیه هواى داخل آ نها و دربندى و ا ستریلیزاسیون، شسته شده و سپس به صورت دستى توسط کارگران اتیکت هاى کاغذى مخصوص چاپ شده روى قوطى ها چسبانیده مى شود . سپس هر48 قوطى در داخل یک کارتن قرار داده شده بسته بندى مى گردد.
در داد و ستدهای بین المللی جهت کد بندی کالاها در امر صادرات و واردات و تعیین حقوق گمرکی و سود بازرگانی، بیشتر از دو نوع طبقه بندی استفاده می شود. یکی از طبقه بندیها نامگذاری بروکسل و دیگری طبقه بندی مرکز استاندارد تجارت بین الملل می باشد. www.shilat.com
روش طبقه بندی مورد استفاده در بازرگانی خارجی ایران، طبقه بندی بروکسل است که بنابر نیازها و کاربردهای خاص موجود، بعضاً تقسیم بندیهای بیشتری در زیر تعرفه ها انجام گرفته است.
نمایشگر2-5)– طبقه بندی حقوق گمرکی تون ماهی

(منبع : پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران) www.tpo.ir
امروزه با پیشرفت صنایع و تکنولوزى در جهان، یک کالا در یک مورد، مصرف انحصارى نداشته، بلکه
محصولات مشا بهى مى توانند به آسانى جایگزین آن کالا گردند. صنایع غذایى نیز نمى توا ند از این امر مستثنى باشد.
به عنوان کالاهاى جانشین کنسرو ماهى تن، مى توان از انواع دیگر کنسرو ماهی نام برد . همچنین کنسروهاى دیگر مانند کنسرو لوبیا، بادمجان، خورشتهاى مختلف و انواع فرآورده هاى گوشتى دیگر مثل سوسیس وکالباس را مى توان رقیب هاى دیگرى براى کنسرو ماهی تن به حساب آورد.
از آن جایى که علاقمندى مصرف کنندگان به استفاده ازکنسروهاى ماهى عارى از استخوان بیشتر از کنسروهاى ماهى استخوان دار نظیرکنسرو ماهى کیلکا مى باشد، استفاده ازکنسرو ماهى تن از مابقى انواع کنسرو ماهى بیشتر مى باشد. (سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
همچنین به خاطر ارزش غذایى و پروتئینى تن ماهى نسبت به کنسروهاى لوبیا، بادمجان و … و نیز به علت مشکل تمیز نمودن ماهى و پخت آن در منزل، کنسرو ماهى تن مصرف بیشترى را به خود اختصاص می دهد.
قابل ذکر مى باشد که به خاطر افزودنى هاى مجازى که به تن ماهى ا ضافه مى شوند و نیز میزان نمک استفاده شده در فرمولاسیون تهیه انواع تن، مصرف کنندگان مختلفى با ذائقه هاى مختلف نسبت به مصرف انواع کنسرو تن ماهى علاقه نشان مى دهند. http://ifro.ir/portal.aspx))
بررسی بازار و قیمت فروش
بررسی امکانات فروش برای محصول تولید شده در هر واحد جدید صنعتی می تواند عامل بسیار موثری در ارزیابی موقعیت اقتصادی و آینده این گونه واحدها باشد. در این ارتباط با در نظر گرفتن ویژگیهای خاص هر صنعت، وضعیت تولیدات داخلی و میزان مصارف و نیازهای داخلی(بر مبنای انواع کاربرد محصول) مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد و با تعیین میزان کمبود تولید داخلی محصول، باید سهم قابل کسب بازار برای واحدهای جدید ارزیابی گردد.
از سوی دیگر ویژگیهای خاص هر صنعت، ممکن است امکانات ویژه ای را برای فروش و بازاریابی محصولات آن فراهم آورد که در هر مورد باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.
بررسی روند مصرف
مطا
بق آمار موجود، مصرف سرانه کنسرو ماهى تن در ایران 3 قوطى مى باشد . (سایت سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
با عنایت به میزان ارزش غذایى این محصول و همچنین رشد جمعیت و افزایش تمایل مصرف کنندگان به استفاده از مواد غذایى آماده، روند مصرف این محصول صعودى پیش بینى مى گردد.
بررسی روند واردات و صادرات
با بررسى هاى انجام شده در صنعت کنسرو، مى توان مشاهده نمودکه کشور ما استعداد صادراتى خوبى دارد، زیرا با وجود خلیج فارس، ماده اولیه عمده این محصول که ماهى تون مى باشد به مقدار زیاد صید مى گردد .
بررسی قیمت فروش
پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول موثر خواهند بود که برخی از پار امترهای مهم در ذیل شرح داده شده است:
قیمت مواد اولیه مصرفی که یکی از مهمترین هزینه های متغیر تولید می باشد و نقش عمده ای را در تعیین قیمت تمام شده محصول دارد.
منطقه جغرافیایی احداث واحد به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامین مواد اولیه و کانونهای مصرف محصول، هزینه های مربوط را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
3-نوع تکنولوژی مورد استفاده از طریق تاثیر بر سرمایه گذاری ، کیفیت محصول تولیدی و میزان ضایعات و… بر قیمت فروش محصول موثر خواهد بود.
4-هزینه نیروی انسانی مورد نیاز تاثیر مستقیم در هزینه های متغیر تولید و قیمت تمام شده محصول دارد.
5- ظرفیت تولید واحد بر روی قیمت فروش محصول موثر است، به این ترتیب که افزایش ظرفیت تولید از طریق سرشکن نمودن هزینه های سربار باعث کاهش قیمت تمام شده محصول می گردد.
Chong, K.W.1998))
با توجه به نکات فوق، قیمت فروش محصول تولید شده علاوه بر این که می بایست هزینه های تولید را تامین نماید، باید در حدی باشد که بتوان سهمی از بازار را بدست آورد.

پایان نامه
برای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت  77u.ir  مراجعه نمایید
رشته مدیریت همه موضوعات و گرایش ها : صنعتی ، دولتی ، MBA ، مالی ، بازاریابی (تبلیغات – برند – مصرف کننده -مشتری ،نظام کیفیت فراگیر ، بازرگانی بین الملل ، صادرات و واردات ، اجرایی ، کارآفرینی ، بیمه ، تحول ، فناوری اطلاعات ، مدیریت دانش ،استراتژیک ، سیستم های اطلاعاتی ، مدیریت منابع انسانی و افزایش بهره وری کارکنان سازمان

مطلب مشابه :  رشته مدیریت-دانلود پایان نامه دربارهتحلیل فراگیر داده ها

در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند

همچنین در صورتی که صادرات محصول تولیدی نیز مد نظر قرار گیرد، قیمت گذاری باید به نحوی باشد که رقابت با تولیدکنندگان خارجی امکان پذیر باشد.
قیمت فروش کنسرو ماهی متأثر از عوامل متعددى همچون میزان عرضه و تقاضا، هزینه هاى متغیر تولید، نحوه قیمت گذارى و نظارت مى با شد و قیمت تمام شده آن بطور عمده متأثر از هزینه هاى متغیر تولید بوده که در این مجموعه هزینه مواد اولیه یکى از عمده ترین عوامل مى باشد. www.shilat.com
وضعیت عرضه در دو سال گذشته و پیش بینی عرضه آن برای پنج سال آینده :
میزان تولید تون ماهی در کشور ما براساس آمار سازمان بین المللی کشاورزی و خواربار ملل متحد (FAO) و اطلاعات سالهای 2010 و 2011 با بهره گرفتن از مدلهای پیش بینی، در سازمان شیلات تهیه گردیده است که نتایج آن را می توان در نمایشگر اطلاعاتی زیر مشاهده نمود : (سایت سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحده www.Fao.com)
نمایشگر2-6) وضعیت عرضه تون در دو سال گذشته و پیش بینی عرضه آن برای پنج سال آینده
نوع کالا
وسیله صید
سال
2010
سال
2011
سال
2012
سال
2013
سال
2014
سال
2015
سال
2016
تون ماهیان

تور طولی
29
100
144
500
754
818
927
تون ماهیان
دیگر وسایل
31971
41143
42079
65489
75845

 
 
93256
109816.4
تون ماهیان
تور
کیسه ای
4181
5498
11812
15117
19854
24053
29952
واحد اعداد تن می باشد.
جمع
36181
46641
54035
80606
98654
118127
140695.4
(سایت سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحده (فائو)) (www.fao.com
میزان واردات کنسرو ماهی به کشور :
براساس داده های اطلاعاتی مندرج در دفتر آمار و خدمات ماشینی سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات کنسروهای ماهی بر اساس ارزش اسمی آنها مطابق نمایشگر زیر می باشد :
نمایشگر2-7)- میزان واردات کنسرو ماهی به کشور
میزان واردات (ریال)
سال
645039481
1386
675409213
1385
241212000
1384
60926826
1383
2244297
1382
(سایت اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران) www.tpo.ir
برآورد (پیش بینی) صید ماهی برای پنج سال آینده :
با بهره گرفتن از عرضه در سالهای گذشته و استفاده از مدلهای پیش بینی خواهیم داشت:
نمایشگر2-8) برآورد صید تون ماهی برای 5 سال آینده
نوع کالا
2012
2013
2014
2015
2016
واحد اعداد تن میباشد.
177881
198990
219207
235850
252607
(بانک داده موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران) www.isiri.org
وضعیت تقاضا در پنج سال گذشته و پیش بینی تقاضای داخلی :
براساس اعلام سایت بین المللی تون ماهیان از سال 2004 تاکنون (طی هفت سال گذشته ) در ایران میزان تولید کارخانجات تولید کنسرو تون به شدت رشد نموده و سه برابر شده و هیچگونه تغییری در این روند افزایشی مشاهده نمی گردد. اخرین آمار، افزایش تولید رشد 22 درصدی را نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد. سهم ایران از تولید کنسرو تون ماهی پنج درصد کل تولید جهانی است. که به معنای جایگاه پنجمی ایران در تولید این فراورده غذایی بعد از کشورهایی نظیر تایلند، اسپانیا، آمریکا و اکوادور میباشد. (www.atuna.com)
میزان صادرات کالا :
براساس اطلاعات مندرج در دفتر آمار و خدمات ماشینی سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان صادرات کنسرو ماهی براساس داده های اطلاعاتی می باشد .
نمایشگر9-2) صادرات تون ماهی
میزان صادرات (ریال)
سال
4060932012
1389
15545698670
1388
62004778938
1387
8720462549
1386
6731786672
1385
www.shilat.com
برآورد (پیش بینی) تقاضا برای پنج سال آینده :
نمایشگر2-10) برآورد پیش بینی تقاضای تون ماهی برای 5 سال آینده
میزان تقاضا (تن)
سال
250228
1390
266094
1391
278580
1392
294361
1393
314046
1394

مطلب مشابه :  پایان نامه ارشد مدیریت :اتوماسیون اداری

http://fisheries.ir
تجزیه و تحلیل موازنه عرضه و تقاضا در بازار برای پنج سال آینده :
(جهت تبدیل مقادیر عرضه در سال میلادی به شمسی از میانگین دو سال متوالی میلادی استفاده شده است.)
نمایشگر2-11) موازنه عرضه و تقاضا تون ماهی
پیش بینی کمبود یا مازاد
عرضه
تقاضا
سال
39702-
337170
250228
1390
110778
376872
266094
1391
139618
418198
278580
1392
160696
455057
294361
1393
174411
488457
314046
1394
(سایت سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران) www.tpo.ir
پیش بینی (برآورد) قیمت فروش محصول در بازار برای پنج سال آینده :
براساس مدلهای پیش بینی و استفاده از قیمتهای سالهای پیش خواهیم داشت:
نمایشگر2-12) برآورد قیمت فروش محصول برای 5 سال آینده
قیمت واحد محصول (ریال) (واحد محصول: کنسرو 120 گرمی استاندارد )
سال
12500
1390
10950
1391
11940
1392
12922
1393
13908
1394
(سایت سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
تجزیه و تحلیل عوامل تاثیر گذار بر تقاضای کالا در بازار :
همان طوری که ذکر شد تغییرات قیمت و میزان عرضه دیگر نهاده های پروتئینی مانند گوشتهای دامی گوسفند ،گوساله و اخیرا شتر (گوشت قرمز ) و گوشت مرغ می تواند به عنوان مهم ترین عامل تاثیر گذار بر میزان تقاضا باشد.
قیمت بین المللی محصولات شیلاتی و سود دهی بیشتر صادرات نسبت به عرضه آن در داخل کشور از عوامل مهم در میزان عرضه کالا در بازار می باشد. (بانک داده موجود در سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
تجزیه و تحلیل بازار کالا از نظر رقابتی یا انحصاری بودن :
براساس گزارش سایت بین المللی تون ماهیان از وضعیت تولید تون ماهیان در ایران این فراورده یکی از پراهمیت ترین محصولات ماهی در ایران بوده تا جایی که بر اساس آخرین آمار 156000 تن از انواع گونه های تون ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان صید شده است. در ادامه همین گزارش ذکر گردیده است که در حدود 4700 قایق ماهیگیری به علاوه کشتی های ماهیگیری سنتی (لنج) و تعدادی تورهای ساده ماهیگیری در این زمینه در حال فعالیت اند و بیش از صد کارخانه تولید کنسرو ماهی تون موجود در ایران نقش مهمی در تهیه غذای جامعه ایفاء می نمایند. طبق گزارشات سازمان شیلات ایران دارای بیشترین تعداد کارخانجات کنسرو ماهی تون سازی در جهان می باشد. ( www.atuna.com)
این تعداد عظیم از تولیدکنندگان این محصول که اغلب آنها در بخش خصوصی و تعاونی های محلی ماهیگیری شاغل میباشند؛ رقابتی بودن این صنعت را منتج می نماید. در صفحات بعد لیست تعدادی از واحدهای فعال و تحت مطالعه را براساس اطلاعات موجود در بانک داده وزارت صنایع و معادن قابل مشاهده است .
نمایشگر2-13) واحدهای فعال در بانک اطلاعات وزارت صنایع.
نام
ظرفیت (تن)
سرمایه ثابت
اشتغال
گلشن‌ کنسرو
1500
1650
40
تعاونی‌ کنسرو تن‌ ماهی‌ ایران
2000
1880
32
تعاونی تولیدی کنسرو تن ماهی کیا تن
1000
1200
26
مج
تمع ‌کنسروسازی‌ شیلان ‌فرد (سهامی‌خاص‌ )
5160
10293.72
22
تعاونی‌ تولید کنسرو تن‌ ماهی‌شماره 696 شیلکو
1780
4800
57
تعاونی‌ تولید کنسرو ماهی‌ آبادان‌
1000
1360
36
کنسرو مانام‌ آبادان
1700
3689
65
کنسرو سازی یاران
2160
8000
10
تعاونی‌ تولید کنسرو مرکز
1000
1280
23
(بانک داده موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران)
نمایشگر2-14) واحدهای تولیدی طرح دردست اجرا در بانک

Leave a Comment