دانلود پایان نامه ارشد درمورد قیمت تمام شده

<![CDATA[

اغلب این فعالیت‌ها نتیجه رضایت‌بخشی در بر نداشت تا اینکه در سال ۱۷۹۸ قناد فرانسوی به نام نیکلاس آپرت که امروزه به نام پدر کنسروسازی معروف است، با ابداع روش مناسبی، مشکل را حل کرد و موفق به دریافت جایزه شد. وی دریافت که اگر مواد غذایی را در داخل قوطی سربسته حرارت بدهد و پس از آن هوا به داخل ظرف نفوذ نکند، زمان ماندگاری غذا به نحو چشمگیری افزایش می‌یابد. (تاریخچه تون ماهی بر گرفته از سایت: www.atuna.com)
با ابداع این روش، مشکل نگهداری طولانی مدت مواد غذایی حل شده بود ولی علت این مساله هنوز نامعلوم بود. گیلوساک، فیزیکدان معروف فرانسوی پس از انجام آزمایش‌های متعدد به این نتیجه رسید که محصولات گیاهی و حیوانی در اثر تماس با اکسیژن هوا در معرض فساد قرار می‌گیرند ولی با قرار دادن این محصولات در داخل قوطی‌های در بسته می‌توان از این امر جلوگیری به عمل آورد. وی در گازهای موجود در داخل کنسروهای تولید شده به وسیله آپرت اکسیژنی نیافت و با بهره گرفتن از این موضوع، از نظریه خود دفاع کرد و چنین نظر داد که آتش مخمر‌ها را عقیم و یا لااقل خنثی می‌کند و وجود این عوامل، طبیعت مواد غذایی حیوانی و گیاهی را تغییر داده و آنها را فاسد می‌کند.(همان منبع)
آپرت نیز با بررسی‌های متعددی که انجام داد به نقش دما در از بین بردن مخمرها اشاره کرد و اظهار داشت که اگر چه عملیات حرارتی نمی‌تواند تمایل محصولات غذایی به فاسد شدن را برای همیشه از بین ببرد ولی می‌تواند تا مدت مدیدی از فسادشان جلوگیری کند. آپرت در سال ۱۸۱۰ نتیجه تحقیقات خود را به صورت کتابی منتشر کرد. به این ترتیب، این صنعت در سایه تلاش‌های خستگی‌ناپذیر آپرت پا به عرصه ظهور گذاشت و اولین کارخانه کنسروسازی به وسیله وی در فرانسه تأسیس شد و از آن زمان به بعد این صنعت پیشرفت‌های مهمی‌را پشت سر گذاشت.(همان منبع) در کشورمان ایران، اولین کارخانه کنسروسازی در سال ۱۳۱۶ به منظور تولید کنسرو تن ماهی در بندرعباس تاسیس شد. www.shilat.com
طبقه بندی محصول
کنسروهاى ماهى تن به سه صورت زیر طبقه بندى و عرضه مى گردند:
۱- به صورت گوشت تکه اى در روغن
۲- به صورت گوشت خرد شده در روغن
۳-به صورت مخلوط گوشت تکه اى و خرد شده در روغن
کنسرو ماهى تن در داخل قوطى هاى فلزى بسته بندى مى شوند .
ماهى پخته شده درون قوطى هایى به گنجایش ۸۰ گرم تا ۱۸۰ گرم ریخته مى شود و پس از مراحل پرکردن قوطى ها و تخلیه هواى داخل آ نها و دربندى و ا ستریلیزاسیون، شسته شده و سپس به صورت دستى توسط کارگران اتیکت هاى کاغذى مخصوص چاپ شده روى قوطى ها چسبانیده مى شود . سپس هر۴۸ قوطى در داخل یک کارتن قرار داده شده بسته بندى مى گردد.
در داد و ستدهای بین المللی جهت کد بندی کالاها در امر صادرات و واردات و تعیین حقوق گمرکی و سود بازرگانی، بیشتر از دو نوع طبقه بندی استفاده می شود. یکی از طبقه بندیها نامگذاری بروکسل و دیگری طبقه بندی مرکز استاندارد تجارت بین الملل می باشد. www.shilat.com
روش طبقه بندی مورد استفاده در بازرگانی خارجی ایران، طبقه بندی بروکسل است که بنابر نیازها و کاربردهای خاص موجود، بعضاً تقسیم بندیهای بیشتری در زیر تعرفه ها انجام گرفته است.
نمایشگر۲-۵)– طبقه بندی حقوق گمرکی تون ماهی

(منبع : پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران) www.tpo.ir
امروزه با پیشرفت صنایع و تکنولوزى در جهان، یک کالا در یک مورد، مصرف انحصارى نداشته، بلکه نکته مهم : برای دانلود متن کامل فایل پایان نامه ها به سایت sabzfile.com مراجعه نمایید
محصولات مشا بهى مى توانند به آسانى جایگزین آن کالا گردند. صنایع غذایى نیز نمى توا ند از این امر مستثنى باشد.
به عنوان کالاهاى جانشین کنسرو ماهى تن، مى توان از انواع دیگر کنسرو ماهی نام برد . همچنین کنسروهاى دیگر مانند کنسرو لوبیا، بادمجان، خورشتهاى مختلف و انواع فرآورده هاى گوشتى دیگر مثل سوسیس وکالباس را مى توان رقیب هاى دیگرى براى کنسرو ماهی تن به حساب آورد.
از آن جایى که علاقمندى مصرف کنندگان به استفاده ازکنسروهاى ماهى عارى از استخوان بیشتر از کنسروهاى ماهى استخوان دار نظیرکنسرو ماهى کیلکا مى باشد، استفاده ازکنسرو ماهى تن از مابقى انواع کنسرو ماهى بیشتر مى باشد. (سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
همچنین به خاطر ارزش غذایى و پروتئینى تن ماهى نسبت به کنسروهاى لوبیا، بادمجان و … و نیز به علت مشکل تمیز نمودن ماهى و پخت آن در منزل، کنسرو ماهى تن مصرف بیشترى را به خود اختصاص می دهد.
قابل ذکر مى باشد که به خاطر افزودنى هاى مجازى که به تن ماهى ا ضافه مى شوند و نیز میزان نمک استفاده شده در فرمولاسیون تهیه انواع تن، مصرف کنندگان مختلفى با ذائقه هاى مختلف نسبت به مصرف انواع کنسرو تن ماهى علاقه نشان مى دهند. http://ifro.ir/portal.aspx))
بررسی بازار و قیمت فروش
بررسی امکانات فروش برای محصول تولید شده در هر واحد جدید صنعتی می تواند عامل بسیار موثری در ارزیابی موقعیت اقتصادی و آینده این گونه واحدها باشد. در این ارتباط با در نظر گرفتن ویژگیهای خاص هر صنعت، وضعیت تولیدات داخلی و میزان مصارف و نیازهای داخلی(بر مبنای انواع کاربرد محصول) مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد و با تعیین میزان کمبود تولید داخلی محصول، باید سهم قابل کسب بازار برای واحدهای جدید ارزیابی گردد.
از سوی دیگر ویژگیهای خاص هر صنعت، ممکن است امکانات ویژه ای را برای فروش و بازاریابی محص
ولات آن فراهم آورد که در هر مورد باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.
بررسی روند مصرف
مطا<br /
>بق آمار موجود، مصرف سرانه کنسرو ماهى تن در ایران ۳ قوطى مى باشد . (سایت سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
با عنایت به میزان ارزش غذایى این محصول و همچنین رشد جمعیت و افزایش تمایل مصرف کنندگان به استفاده از مواد غذایى آماده، روند مصرف این محصول صعودى پیش بینى مى گردد.
بررسی روند واردات و صادرات
با بررسى هاى انجام شده در صنعت کنسرو، مى توان مشاهده نمودکه کشور ما استعداد صادراتى خوبى دارد، زیرا با وجود خلیج فارس، ماده اولیه عمده این محصول که ماهى تون مى باشد به مقدار زیاد صید مى گردد .
بررسی قیمت فروش
پارامترهای مختلفی بر قیمت محصول موثر خواهند بود که برخی از پار امترهای مهم در ذیل شرح داده شده است:
قیمت مواد اولیه مصرفی که یکی از مهمترین هزینه های متغیر تولید می باشد و نقش عمده ای را در تعیین قیمت تمام شده محصول دارد.
منطقه جغرافیایی احداث واحد به خصوص از لحاظ دسترسی به منابع تامین مواد اولیه و کانونهای مصرف محصول، هزینه های مربوط را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
۳-نوع تکنولوژی مورد استفاده از طریق تاثیر بر سرمایه گذاری ، کیفیت محصول تولیدی و میزان ضایعات و… بر قیمت فروش محصول موثر خواهد بود.
۴-هزینه نیروی انسانی مورد نیاز تاثیر مستقیم در هزینه های متغیر تولید و قیمت تمام شده محصول دارد.
۵- ظرفیت تولید واحد بر روی قیمت فروش محصول موثر است، به این ترتیب که افزایش ظرفیت تولید از طریق سرشکن نمودن هزینه های سربار باعث کاهش قیمت تمام شده محصول می گردد.
Chong, K.W.1998))
با توجه به نکات فوق، قیمت فروش محصول تولید شده علاوه بر این که می بایست هزینه های تولید را تامین نماید، باید در حدی باشد که بتوان سهمی از بازار را بدست آورد.

پایان نامه
برای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت  ۷۷u.ir  مراجعه نمایید
رشته مدیریت همه موضوعات و گرایش ها : صنعتی ، دولتی ، MBA ، مالی ، بازاریابی (تبلیغات – برند – مصرف کننده -مشتری ،نظام کیفیت فراگیر ، بازرگانی بین الملل ، صادرات و واردات ، اجرایی ، کارآفرینی ، بیمه ، تحول ، فناوری اطلاعات ، مدیریت دانش ،استراتژیک ، سیستم های اطلاعاتی ، مدیریت منابع انسانی و افزایش بهره وری کارکنان سازمان

در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند

همچنین در صورتی که صادرات محصول تولیدی نیز مد نظر قرار گیرد، قیمت گذاری باید به نحوی باشد که رقابت با تولیدکنندگان خارجی امکان پذیر باشد.
قیمت فروش کنسرو ماهی متأثر از عوامل متعددى همچون میزان عرضه و تقاضا، هزینه هاى متغیر تولید، نحوه قیمت گذارى و نظارت مى با شد و قیمت تمام شده آن بطور عمده متأثر از هزینه هاى متغیر تولید بوده که در این مجموعه هزینه مواد اولیه یکى از عمده ترین عوامل مى باشد. www.shilat.com
وضعیت عرضه در دو سال گذشته و پیش بینی عرضه آن برای پنج سال آینده :
میزان تولید تون ماهی در کشور ما براساس آمار سازمان بین المللی کشاورزی و خواربار ملل متحد (FAO) و اطلاعات سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ با بهره گرفتن از مدلهای پیش بینی، در سازمان شیلات تهیه گردیده است که نتایج آن را می توان در نمایشگر اطلاعاتی زیر مشاهده نمود : (سایت سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحده www.Fao.com)
نمایشگر۲-۶) وضعیت عرضه تون در دو سال گذشته و پیش بینی عرضه آن برای پنج سال آینده
نوع کالا
وسیله صید
سال
۲۰۱۰
سال
۲۰۱۱
سال
۲۰۱۲
سال
۲۰۱۳
سال
۲۰۱۴
سال
۲۰۱۵
سال
۲۰۱۶
تون ماهیان

تور طولی
۲۹
۱۰۰
۱۴۴
۵۰۰
۷۵۴
۸۱۸
۹۲۷
تون ماهیان
دیگر وسایل
۳۱۹۷۱
۴۱۱۴۳
۴۲۰۷۹
۶۵۴۸۹
۷۵۸۴۵

 
 
93256
109816.4
تون ماهیان
تور
کیسه ای
۴۱۸۱
۵۴۹۸
۱۱۸۱۲
۱۵۱۱۷
۱۹۸۵۴
۲۴۰۵۳
۲۹۹۵۲
واحد اعداد تن می باشد.
جمع
۳۶۱۸۱
۴۶۶۴۱
۵۴۰۳۵
۸۰۶۰۶
۹۸۶۵۴
۱۱۸۱۲۷
۱۴۰۶۹۵٫۴
(سایت سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحده (فائو)) (www.fao.com
میزان واردات کنسرو ماهی به کشور :
براساس داده های اطلاعاتی مندرج در دفتر آمار و خدمات ماشینی سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات کنسروهای ماهی بر اساس ارزش اسمی آنها مطابق نمایشگر زیر می باشد :
نمایشگر۲-۷)- میزان واردات کنسرو ماهی به کشور
میزان واردات (ریال)
سال
۶۴۵۰۳۹۴۸۱
۱۳۸۶
۶۷۵۴۰۹۲۱۳
۱۳۸۵
۲۴۱۲۱۲۰۰۰
۱۳۸۴
۶۰۹۲۶۸۲۶
۱۳۸۳
۲۲۴۴۲۹۷
۱۳۸۲
(سایت اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران) www.tpo.ir
برآورد (پیش بینی) صید ماهی برای پنج سال آینده :
با بهره گرفتن از عرضه در سالهای گذشته و استفاده از مدلهای پیش بینی خواهیم داشت:
نمایشگر۲-۸) برآورد صید تون ماهی برای ۵ سال آینده
نوع کالا
۲۰۱۲
۲۰۱۳
۲۰۱۴
۲۰۱۵
۲۰۱۶
واحد اعداد تن میباشد.
۱۷۷۸۸۱
۱۹۸۹۹۰
۲۱۹۲۰۷
۲۳۵۸۵۰
۲۵۲۶۰۷
(بانک داده موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران) www.isiri.org
وضعیت تقاضا در پنج سال گذشته و پیش بینی تقاضای داخلی :
براساس اعلام سایت بین المللی تون ماهیان از سال ۲۰۰۴ تاکنون (طی هفت سال گذشته ) در ایران میزان تولید کارخانجات تولید کنسرو تون به شدت رشد نموده و سه برابر شده و هیچگونه تغییری در این روند افزایشی مشاهده نمی گردد. اخرین آمار، افزایش تولید رشد ۲۲ درصدی را نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد. سهم ایران از تولید کنسرو تون ماهی پنج درصد کل تولید جهانی است. که به معنای جایگاه پنجمی ایران در تولید این فراورده غذایی بعد از کشورهایی نظیر تایلند، اسپانیا، آمریکا و اکوادور میباشد. (www.atuna.com)
میزان صادرات کالا :
براساس اطلاعات مندرج در دفتر آمار و خدمات ماشینی سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان صادرات کنسرو ماهی براساس داده های اطلاعاتی می باشد .
نمایشگر۹-۲) صادرات تون ماهی
میزان صادرات (ریال)
سال
۴۰۶۰۹۳۲۰۱۲
۱۳۸۹
۱۵۵۴۵۶۹۸۶۷۰
۱۳۸۸
۶۲۰۰۴۷۷۸۹۳۸
۱۳۸۷
۸۷۲۰۴۶۲۵۴۹
۱۳۸۶
۶۷۳۱۷۸۶۶۷۲
۱۳۸۵
www.shilat.com
برآورد (پیش بینی) تقاضا برای پنج سال آینده :
نمایشگر۲-۱۰) برآورد پیش بینی تقاضای تون ماهی برای ۵ سال آینده
میزان تقاضا (تن)
سال
۲۵۰۲۲۸
۱۳۹۰
۲۶۶۰۹۴
۱۳۹۱
۲۷۸۵۸۰
۱۳۹۲
۲۹۴۳۶۱
۱۳۹۳
۳۱۴۰۴۶
۱۳۹۴

http://fisheries.ir
تجزیه و تحلیل موازنه عرضه و تقاضا در بازار برای پنج سال آینده :
(جهت تبدیل مقادیر عرضه در سال میلادی به شمسی از میانگین دو سال متوالی میلادی استفاده شده است.)
نمایشگر۲-۱۱) موازنه عرضه و تقاضا تون ماهی
پیش بینی کمبود یا مازاد
عرضه
تقاضا
سال
۳۹۷۰۲-
۳۳۷۱۷۰
۲۵۰۲۲۸
۱۳۹۰
۱۱۰۷۷۸
۳۷۶۸۷۲
۲۶۶۰۹۴
۱۳۹۱
۱۳۹۶۱۸
۴۱۸۱۹۸
۲۷۸۵۸۰
۱۳۹۲
۱۶۰۶۹۶
۴۵۵۰۵۷
۲۹۴۳۶۱
۱۳۹۳
۱۷۴۴۱۱
۴۸۸۴۵۷
۳۱۴۰۴۶
۱۳۹۴
(سایت سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران) www.tpo.ir
پیش بینی (برآورد) قیمت فروش محصول در بازار برای پنج سال آینده :
براساس مدلهای پیش بینی و استفاده از قیمتهای سالهای پیش خواهیم داشت:
نمایشگر۲-۱۲) برآورد قیمت فروش محصول برای ۵ سال آینده
قیمت واحد محصول (ریال) (واحد محصول: کنسرو ۱۲۰ گرمی استاندارد )
سال
۱۲۵۰۰
۱۳۹۰
۱۰۹۵۰
۱۳۹۱
۱۱۹۴۰
۱۳۹۲
۱۲۹۲۲
۱۳۹۳
۱۳۹۰۸
۱۳۹۴
(سایت سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
تجزیه و تحلیل عوامل تاثیر گذار بر تقاضای کالا در بازار :
همان طوری که ذکر شد تغییرات قیمت و میزان عرضه دیگر نهاده های پروتئینی مانند گوشتهای دامی گوسفند ،گوساله و اخیرا شتر (گوشت قرمز ) و گوشت مرغ می تواند به عنوان مهم ترین عامل تاثیر گذار بر میزان تقاضا باشد.
قیمت بین المللی محصولات شیلاتی و سود دهی بیشتر صادرات نسبت به عرضه آن در داخل کشور از عوامل مهم در میزان عرضه کالا در بازار می باشد. (بانک داده موجود در سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران) www.shilat.com
تجزیه و تحلیل بازار کالا از نظر رقابتی یا انحصاری بودن :
براساس گزارش سایت بین المللی تون ماهیان از وضعیت تولید تون ماهیان در ایران این فراورده یکی از پراهمیت ترین محصولات ماهی در ایران بوده تا جایی که بر اساس آخرین آمار ۱۵۶۰۰۰ تن از انواع گونه های تون ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان صید شده است. در ادامه همین گزارش ذکر گردیده است که در حدود ۴۷۰۰ قایق ماهیگیری به علاوه کشتی های ماهیگیری سنتی (لنج) و تعدادی تورهای ساده ماهیگیری در این زمینه در حال فعالیت اند و بیش از صد کارخانه تولید کنسرو ماهی تون موجود در ایران نقش مهمی در تهیه غذای جامعه ایفاء می نمایند. طبق گزارشات سازمان شیلات ایران دارای بیشترین تعداد کارخانجات کنسرو ماهی تون سازی در جهان می باشد. ( www.atuna.com)
این تعداد عظیم از تولیدکنندگان این محصول که اغلب آنها در بخش خصوصی و تعاونی های محلی ماهیگیری شاغل میباشند؛ رقابتی بودن این صنعت را منتج می نماید. در صفحات بعد لیست تعدادی از واحدهای فعال و تحت مطالعه را براساس اطلاعات موجود در بانک داده وزارت صنایع و معادن قابل مشاهده است .
نمایشگر۲-۱۳) واحدهای فعال در بانک اطلاعات وزارت صنایع.
نام
ظرفیت (تن)
سرمایه ثابت
اشتغال
گلشن‌ کنسرو
۱۵۰۰
۱۶۵۰
۴۰
تعاونی‌ کنسرو تن‌ ماهی‌ ایران
۲۰۰۰
۱۸۸۰
۳۲
تعاونی تولیدی کنسرو تن ماهی کیا تن
۱۰۰۰
۱۲۰۰
۲۶
مج
تمع ‌کنسروسازی‌ شیلان ‌فرد (سهامی‌خاص‌ )
۵۱۶۰
۱۰۲۹۳٫۷۲
۲۲
تعاونی‌ تولید کنسرو تن‌ ماهی‌شماره ۶۹۶ شیلکو
۱۷۸۰
۴۸۰۰
۵۷
تعاونی‌ تولید کنسرو ماهی‌ آبادان‌
۱۰۰۰
۱۳۶۰
۳۶
کنسرو مانام‌ آبادان
۱۷۰۰
۳۶۸۹
۶۵
کنسرو سازی یاران
۲۱۶۰
۸۰۰۰
۱۰
تعاونی‌ تولید کنسرو مرکز
۱۰۰۰
۱۲۸۰
۲۳
(بانک داده موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران)
نمایشگر۲-۱۴) واحدهای تولیدی طرح دردست اجرا در بانک

]]>